*

Slechts één vrije training voor Grand Prix op Imola

Laurens Stade

Laurens Stade

4 augustus 2020 14:24

Slechts één vrije training voor Grand Prix op Imola
Motorsport Images

De coureurs zullen het voor de Grand Prix op het Italiaanse circuit Imola moeten doen met slechts één vrije training van negentig minuten, heeft de Formule 1 bekendgemaakt. Daarnaast wijkt de starttijd van de race ook af van het gebruikelijke voor een Europese race.

Bij de aankondiging dat Imola weer terug zou keren op de Formule 1-kalender werd al bekendgemaakt dat het evenement uit slechts twee dagen zou bestaan in plaats van de gebruikelijke drie, waardoor er al vraagtekens waren over het schema voor dat weekend. De Formule 1 besloot het weekend te verkorten om ervoor te zorgen dat de teams genoeg tijd hebben om vanuit Portimão naar Imola te rijden.

Nu heeft de Formule 1 meer details vrijgegeven over de planning voor dat Grand Prix-weekend, dat dus slechts uit één vrije training zal bestaan. Deze zal op zaterdag worden verreden, van 10.00 uur tot 11.30 uur. De kwalificatie vindt plaats op zaterdag van 14.00 uur tot 15.00 uur, waarmee het afwijkt van de gebruikelijke starttijd van 15.00 uur. De Grand Prix van Emilia-Romagna wijkt ook af van de gebruikelijke tijden: deze begint niet om 15.10 uur maar twee uur eerder, om 13.10 uur. De Formule 1 heeft voor het laatst in 2006 gereden op Imola en dus wacht de coureurs, zeker met het verkorte weekendprogramma, een lastige uitdaging.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Imola

Gerelateerd