Carlos Slim pompt via Telmex veel geld in Sauber. De Mexicaan lijkt daarmee ook mee te willen beslissen in de rijderskeuze van de Zwitserse renstal. Slim wil dat Esteban Gutierrez de opvolger wordt van Sergio Pérez.

“We overleggen met Sauber over het komende seizoen”, zegt de Mexicaanse miljardair in Reforma. “In 2013 willen we opnieuw samenwerken. Uiteraard met opnieuw een Mexicaanse coureur. Deze keer met Gutierrez.”

Het is volgens Slim al een goed teken dat Gutierrez al de reserverijder van Sauber is en vandaag en gisteren tijdens de talententest met de C31 reed. “Het team zou dat niet doen als het geen plannen voor de lange termijn met Esteban heeft. Als er geen Mexicaanse coureur bij Sauber rijdt, sponsor ik niet”, aldus de stellige Slim.

De tientallen miljoenen van Slim zijn van vitaal belang voor een succesvol Sauber. Dat lijkt funest te zijn voor de kansen van Robin Frijns voor een racestoeltje bij Sauber in 2013. Slim weet het namelijk zeker. “We praten in de komende weken met het team maar ik twijfel er niet aan dat Mexico volgend jaar twee Formule 1-coureurs heeft”, meent Slim.