Een Grote Prijs in Mexico is volgens zakenman Carlos Slim Domit, de zoon van rijkste man ter wereld Carlos Slim, een logische uitbreiding van de Formule 1-kalender.

Slim Junior, zelf ook een invloedrijke zakenman, is achter de schermen bezig om de Formule 1 terug te halen naar zijn land, waar sinds 1992 geen Grands Prix meer gehouden is.

In een column voor FIA in Motion, een publicatie van de autosportbond zelf, schrijft Slim – die met zijn bedrijven een sponsor is van de Mexicaanse coureur Sergio Pérez en dus ook van Sauber – dat de Formule 1 veel kan bereiken door naar Mexico te komen: “Er is in Mexico altijd interesse geweest voor de Formule 1 en ik denk dat een eigen race op dit moment een spreekwoordelijke no-brainer is.”

“Doordat Pérez indruk maakt bij Sauber en we met Esteban Gutierrez nog een toekomstige superster hebben die zich klaarmaakt voor de koningsklasse, heeft de populariteit nog eens een extra boost gekregen”, stelt Slim. “Dat was ook wel te zien toen Pérez een demo gaf in de straten van zijn thuisstad Guadalajara, waar heel veel mensen op af kwamen.”

“De tijd lijkt me dan ook rijp om dit uit te buiten en een race te organiseren”, oppert Slim, die het eigenlijk een wonder vindt dat er al zo lang geen Grand Prix van Mexico meer is: “Want de fans volgens de sport hier zeer nauwlettend, er doen lokale coureurs mee, de infrastructuur alhier is uitstekend en de commerciële mogelijkheden zijn zeer groot.”

Slim denkt bovendien dat een eventuele Grand Prix prima op de kalender in te plannen is: “Het zou logisch zijn de race aan de wedstrijden in Canada en de Verenigde Staten te verbinden, want zo zet je de Formule 1 goed op de kaart in Noord- en Midden-Amerika, terwijl je ook gelijk een brug kan slaan naar Brazilië.”

Uiteraard is er ook nog een circuit nodig waarop geracet kan worden. Slim noemt het Autodromo Hermanos Rodriguez – waar de eerdere Grote Prijzen van Mexico werden verreden – niet, maar zinspeelt op een wedstrijd op een stratencircuit: “En daar zijn genoeg locaties en steden voor”, stelt hij. “Guadalajara bijvoorbeeld, maar ook Cancún is een optie. Er zijn mogelijkheden te over.”