Lotus’ nieuwe technische directeur, Mark Smith, heeft grootse plannen bij Team Lotus. Winnen is belangrijker dan meedoen, vindt de Brit. Hij wil dat de Maleisische renstal voor de titels gaat vechten.

Smith werkt direct onder Mike Gascoyne, die een meer overkoepelende rol gaat vervullen. Eerstgenoemde was, net als Gascoyne, eerst werkzaam bij Force India. In juni tekende hij al voor Lotus, maar hij begon gisteren pas aan zijn eerste werkdag vanwege een clausule in zijn Force India-contract.

Niet verwonderlijk dus dat Smith stond te trappelen om te beginnen. Aan ambitie ontbreekt het hem ook niet: Lotus moet voor het kampioenschap gaan vechten. “Ik heb heel veel zin in de uitdaging die met Team Lotus in het verschiet ligt”, meent Smith. “Ik ben nu voor de eerste keer in de fabriek geweest en ik ben onder de indruk van wat ik in alle afdelingen zag.”

“Ik heb in mijn carrière voor meerdere teams, zoals Jordan, Renault, Red Bull Racing en Force India, gewerkt en ik heb bijna voor elk team races gewonnen. De titel heb ik echter nog nooit gepakt, en dat is daarom ook mijn voornaamste doelstelling bij Lotus.”

Volgens Smith is er vorig jaar een goed fundament bij het nieuwe team gelegd. “Ik was oprecht onder de indruk hoe het team met een goed werkende auto in 2010 op de grid stond. Ze legden op korte termijn een goed, professioneel fundament neer. Dat is erg knap en daar hebben ze in 2011 op voortborduurt.”

“Het fundament voor succes op de lange termijn is aanwezig en ik kijk er naar uit om het team te helpen elk jaar zijn doel te bereiken.”