Kamui Kobayashi en Sergio Pérez waren in Barcelona goed op dreef. In de ochtendtraining noteerde laatstgenoemde de vijfde tijd, en Kobayashi eindigde in de middag training bij de eerste tien.

De twee jonge coureurs in Zwitserse dienst probeerden vandaag nieuwe aerodynamische onderdelen en een nieuwe uitlaat uit. Dat lijkt naar wens te verlopen, want Sauber was op het circuit in Montmélo competitief. Beide coureurs balen echter van de harde band.

 

“Dit was een interessante dag”, aldus Kobayashi. “Vanochtend was ik druk bezig met het testen van een uitlaat en ook evalueerde ik nieuwe aerodynamische onderdelen. Een goede tijd noteerde ik niet: ik moest naar binnen omdat een sensor verkeerde informatie gaf.”

“De nieuwe harde compound geeft je het gevoel dat je een compleet andere auto bestuurt. Het gaat zo langzaam en daarom wordt het voor iedereen oppassen geblazen. Ook kan het tot verrassende bandenstrategieën leiden.”

Pérez vertelde iets van dezelfde strekking. “Dit was een positieve dag. We zijn veel opgestoken van de nieuwe aerodynamische onderdelen en de nieuwe harde band. Het is, vergeleken met de zachte band, erg traag rubber. Uiteraard wil je tijdens de race zoveel mogelijk gebruikmaken van de zachte band.”

“Er is een hoop informatie te analyseren en we willen onze kwalificatiesnelheid voor morgen verbeteren om weer fatsoenlijke startplaatsen te pakken.”