Voor de Grand Prix van België zijn voorlopig 38.000 tickets verkocht. De organisatie hoopt dat de komende weken nog te kunnen verdubbelen. Dat meldt Sporza.

 

Vorig jaar kwamen 55.000 toeschouwers af op de Belgische Grand Prix. Om geen financiële kater aan het weekend over te houden moeten er echter minstens 65.000 kaarten worden verkocht. Organisator André Maes gaat ervan uit dat er dit jaar meer mensen op de race af komen.

“Het effect van D’Ambrosio in de paddock is daar niet vreemd aan”, aldus Maes tijdens de perspresentatie van het evenement. “En voor 2012 zal het voordeel nog groter zijn want dan zal D’Ambrosio nog bekender zijn.”

D’Ambrosio is de eerste Belg sinds Philippe Adams in 1994 die aan de start staat in Spa-Francorchamps. “Het wordt een speciaal weekend voor mij”, zegt de Virgin-coureur. ” Elke Grand Prix is belangrijk voor mijn carrière. De race in België wordt natuurlijk wel de meest emotionele. De tribunes zullen goed gevuld zijn. En Francorchamps is een circuit waar je als rijder echt van kan genieten.” 

Voor de langere termijn overweegt Spa-Francorchamps de plaats op de kalender te delen met een andere locatie, bijvoorbeeld in Frankrijk. “De strijd om een Grand Prix te mogen organiseren in onze regio wordt steeds heviger”, zegt promoter Etienne Davignon tegen persbureau Belga.

“Door af te wisselen met een ander circuit kunnen we België op de kalender houden. Het jaar dat er dan geen Grand Prix is, kunnen we andere activiteiten organiseren om fondsen te werven voor de Formule 1-race.”