Spa-Francorchamps blijft tot ten minste 2015 op de Formule 1-kalender. De Waalse overheid heeft een nieuwe driejarige overeenkomst gesloten.

“We hebben het contract verlengd voor de komende drie jaar”, aldus Jean-Claude Marcourt, de Waalse minister van financiën in L’Avenir. “We zijn bovendien in onze missie geslaagd om de kosten te verlagen. Natuurlijk is er geld mee gemoeid, maar minder dan voorheen. En het is bedoeld om de aantrekkingskracht van België vergroten.”

Er was even sprake van dat België zijn plaats op de kalender zou gaan delen met Frankrijk, maar de terugkeer van de Franse Grand Prix is op losse schroeven komen te staan na een wisseling van de macht.

Magny-Cours ontvangt de week na de Italiaanse Grand Prix wel Ferrari, Mercedes en Force India, die daar hun rookietest afwerken. De circuitdirectie hoopt dat Magny-Cours door deze test weer in beeld zal komen als potentiele locatie voor een Grand Prix van Frankrijk.  

“We hebben hard gewerkt om het circuit te verbeteren”, zegt bestuursvoorzitter Serge Saulnier. “We hebben een nieuwe F1-homologatie voor de komende vier jaar. Ik weet zeker dat de teams en coureurs onze inspanningen zullen waarderen. Tijdens deze test moeten we laten zien wat we in huis hebben.”