*

‘Spoedig nieuwe Mercedes-deals voor Hamilton en Bottas’

Daan de Geus

Daan de Geus

14 juni 2018 16:00

‘Spoedig nieuwe Mercedes-deals voor Hamilton en Bottas’
Sutton Images

De kans is groot dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in 2019 hun derde seizoen ingaan als teamgenoten bij Mercedes. Beide coureurs zouden spoedig op nieuwe deals kunnen rekenen.

De contracten van Hamilton en Bottas lopen eind dit jaar af. Van Hamilton en Mercedes is bekend dat ze al sinds vorig jaar met elkaar om de tafel zitten, terwijl Bottas graag bij het team wil blijven en Mercedes happy is met hoe hij het dit jaar doet.

Bottas en Hamilton.

Volgens Auto, Motor und Sport zal het niet lang duren voor de twee langer worden vastgelegd door Mercedes. In het geval van Hamilton zou een deal zelfs nog voor de Grote Prijs van Frankrijk van 24 juni kunnen worden gesloten, vertelt Mercedes-topman Niki Lauda.

“Het gaat alleen nog maar om details”, herhaalt Lauda daarbij tegenover de Duitse publicatie een de laatste tijd veel gehoorde typering van hoe ver de onderhandelingen al gevorderd zijn. “We zijn op het punt dat het papierwerk door de advocaten over en weer wordt geschoven.”

Lauda geeft echter aan dat er geen haast bij is. “Als je weet dat je wil trouwen, maakt de datum niet uit.” Volgens Auto, Motor und Sport zou Mercedes daarbij kort na het beklinken van de deal met Hamilton met Bottas om de tafel gaan.