De planning van de Grand Prix die volgend jaar in Austin, Texas verreden moet worden, ligt op koers. Het stadsbestuur heeft na veel wikken en wegen besloten in te stemmen met het evenement.

Het doorgaan van de voor 2012 ingeplande wedstrijd was onzeker omdat er binnen het stadsbestuur vraagtekens bestaan over het investeren in een Formule 1-race terwijl er aan de andere kant hevig bezuinigd moet worden op andere zaken.

Die vraagtekens zijn er bij bepaalde raadsleden nog steeds, maar zij hebben in een stemming met vijf tegen twee het onderspit gedolven en hierdoor kan de race dus gewoon doorgang vinden.

Raadslid Chris Riley verwoordt de gevoelens binnen het stadsbestuur tegenover Autosport.com als volgt: “Ik snap dat er twijfel bestaat aangaande de Grand Prix, maar als er duizenden mensen van over de hele wereld zijn die geld in je gemeenschap willen investeren, dan moet je luisteren.”

Wat nog wel een discussiepunt is, is de datum waarop het evenement gehouden gaat worden. De race op het Circuit of the Americas staat nu voor het weekend van 17 juli op de kalender. Het probleem daarmee is echter dat het rond die tijd meer dan veertig graden kan worden in Texas.

Het verplaatsen van de race naar de maand November lijkt zodoende waarschijnlijk, aangezien in die maand ook de Grand Prix van Brazilië ingeroosterd staat en het Formule 1-circus dan relatief ‘in de buurt’ van Texas is.