Charles Leclerc mag dan op Paul Ricard poleposition hebben gepakt, een garantie voor succes lijkt dat niet. Al zes keer eerder dit jaar was de Ferrari-coureur de snelste in de kwalificatie. Slechts twee keer wist hij die gunstige uitgangspositie om te zetten in een overwinning.

Zondag wacht hem opnieuw een flinke kluif. Niet alleen heeft hij Max Verstappen (P2) en Sergio Pérez (P3) in zijn nek hijgen, teamgenoot Carlos Sainz kan Leclerc niet helpen. De Spanjaard heeft een gridstraf gekregen en start achteraan.

Lees ook: Horner ziet kansen voor Red Bull tegen Ferrari’s Leclerc: ‘Het is twee tegen één in ons voordeel’

Achter Leclerc, Verstappen en Pérez wacht een interessant duel tussen de Britten Lewis Hamilton, Lando Norris en George Russell op de vierde, vijfde en zesde plaats.

De top tien wordt gecompleteerd door Fernando Alonso (P7), de verrassend sterke Yuki Tsunoda (P8), Daniel Ricciardo (P9) en Esteban Ocon op de tiende stek. Die laatste twee coureurs stonden eigenlijk twee posities lager, maar profiteren van het wegvallen uit de top tien van Sainz en Kevin Magnussen. De Spanjaard en Deen hebben een gridstraf gekregen vanwege het wisselen van motoronderdelen en starten helemaal achteraan.

De volledige startopstelling van de Grand Prix van Frankrijk (onder voorbehoud)

(formula1.com)