*

Steiner: ‘Haas reageerde te langzaam op mislukte upgrades in Spanje’

Laurens Stade

Laurens Stade

26 november 2019 11:15

Steiner: ‘Haas reageerde te langzaam op mislukte upgrades in Spanje’
Motorsport Images

Haas F1-teambaas Günther Steiner zegt dat het team te langzaam heeft gereageerd op de mislukte upgrades die het team meebracht naar de Grand Prix van Spanje. Steiner zou als hij het over kon doen wat veranderen: ”Ik zou iets meer naar de coureurs luisteren.”

Haas nam upgrades mee naar Spanje en het team scoorde daar zeven punten. In Monaco pakte Haas één punt, maar het ging daarna bergafwaarts voor het Amerikaanse team. In de veertien races die volgden pakte Haas slechts twaalf punten: tien daarvan behaalde het team tijdens de chaotische Duitse Grand Prix. Volgens teambaas Günther Steiner had het team beter moeten luisteren naar de coureurs, die hun zorgen uitten over de upgrades.

”Eén ding dat ik anders zou doen, is gewoon iets veranderen nadat de upgrades in Barcelona werden geïntroduceerd”, zegt Steiner. ”Ik zou iets meer naar de coureurs luisteren en iets meer zelfkritisch zijn”, aldus de Italiaan.

Lees ook: Steiner kijkt uit naar 2020: ‘Ik doe alsof 2019 niet gebeurd is’

Haas staat met 28 punten op de negende plaats in het constructeurskampioenschap en zal daar in Abu Dhabi hoogstwaarschijnlijk geen verandering in kunnen brengen. Steiner ziet echter de mogelijkheid om te leren van de fouten die dit jaar zijn gemaakt voor volgend seizoen. ”Er is zeker wel een lichtpuntje. We hebben in de zomerstop gereageerd door te werken aan de auto voor 2020 en de fouten die we dit jaar hebben gemaakt daarbij te vermijden. We willen deze fouten niet herhalen. We gaan gewoon vooruit, we analyseren het en werken hard aan de auto van volgend jaar”, aldus Steiner.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Haas Steiner

Gerelateerd