*

Steiner over duel Magnussen en Ricciardo: ‘De tv-uitzending was anders saai geweest’

Laurens Stade

Laurens Stade

8 augustus 2019 10:50

Steiner over duel Magnussen en Ricciardo: ‘De tv-uitzending was anders saai geweest’

Günther Steiner kan zich niet vinden in de mening van Ricciardo over het duel met Magnussen tijdens de Grand Prix van Hongarije. Ricciardo vond dat Magnussen ‘meer dan een waarschuwing’ verdiende voor het bewegen tijdens het remmen. De teambaas van Haas vond dat de Deen zich terecht verdedigde en dat hij niet onacceptabel bezig was.

”De wedstrijdleiding zei dat Magnussen moest stoppen met het veranderen van zijn lijn tijdens het remmen, dat was alles”, aldus Steiner tegen Motorsport.com. ”Het was een leuk gevecht om de dertiende en veertiende plaats. De tv-uitzending was anders behoorlijk saai geweest.”

Steiner zag Grosjean al uitvallen in de race en Magnussen kwam niet in de buurt van de punten. Voor het Amerikaanse team stond er dus niet veel op het spel. ”We besloten om het risico te lopen om op het matje geroepen te worden door de stewards en een straf te krijgen. We zijn hier om te racen en ik denk niet dat het heel gevaarlijk was wat Kevin deed. Het duel ging nergens om dus het was hoe dan ook een leuke show”, aldus de Italiaan.

Magnussen eindigde uiteindelijk als dertiende omdat Ricciardo er niet voorbij kwam. De Australiër was na afloop niet blij, maar Steiner nam het op voor zijn coureur. ”Ze hadden een mooi gevecht, Ricciardo zal misschien niet blij zijn maar ik denk niet dat Kevin zich heeft misdragen. Hij probeerde gewoon zijn positie te verdedigen en ik denk dat iedereen ervan genoot.”

Foto: Motorsport Images

‘Het bewegen onder remmen was teveel’
De raceleider van de Formule 1, Michael Masi, legde uit dat de FIA niet blij was met een aantal discutabele acties van Magnussen. ”Vanwege de consistentie hebben we het team gewaarschuwd. Het ging niet om een eenmalige actie, maar een herhaaldelijke”, aldus Masi.

Daniel Ricciardo was niet blij met de acties van Magnussen. ”Ik houd van de coureurs die hard racen, maar het bewegen tijdens het remmen was teveel, hij deed het volgens mij wel vier keer. De laatste keer was het ergste, daarbij blokkeerde ik en moest ik mijn best doen om niet tegen hem aan te botsen”, aldus de Australiër na afloop van de race.

Lees ook: Ricciardo niet blij met Magnussen: ‘Bewoog teveel onder het remmen’