In de schaduw van de strijd om de overwinning werd in het middenveld een hard duel uitgevochten om de dertiende plek, tussen Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen. De harde rijstijl van Magnussen kon Ricciardo echter niet bekoren.

Lees ook: Hamilton verwijst Verstappen naar tweede plaats met tactische meesterzet

Magnussen is al vele malen door de andere coureurs bekritiseerd om zijn harde rijstijl. De Deen deinst er niet voor terug om zijn huid duur te verkopen en daarbij in contact te komen met zijn concurrenten. Harde woorden en handgebaren blijven van beide kanten niet vaak achterwege. Vandaag was het de beurt aan Daniel Ricciardo om in conflict te komen met de stoïcijnse Magnussen. De Australiër deed na afloop zijn beklag voor de camera van Ziggo Sport.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

© Motorsport Images.

“Ik houd van de coureurs die hard racen”, begint de normaal zo vrolijke Ricciardo op serieuze toon. Om te vervolgen: “Maar het bewegen tijdens het remmen was teveel, hij deed het volgens mij wel vier keer. De laatste keer was het ergste, daarbij blokkeerde ik en moest ik mijn best doen om niet tegen hem aan te botsen”, vertelt hij de ernst van de situatie. Om daar aan toe te voegen: “Dit gebeurt als je achteraan start.”

Magnussen onverstoorbaar
Magnussen blijft onverstoorbaar onder het voorval. Het is algemeen bekend dat de Deen juist trots is op zijn reputatie als harde coureur en ook teambaas Günther Steiner is fan van zijn rijstijl. Geconfronteerd met het onbegrip van Ricciardo was het korte, maar toch veelzeggende antwoord van Magnussen: “Dat is goed.”