Günther Steiner wordt naast zijn werk in de Formule 1 een van de producers van een nieuwe Amerikaanse comedyserie. De teambaas van Haas gaat daar niet zelf in spelen, maar is wel de inspiratiebron. Dat meldt althans entertainmentwebsite Deadline.

De serie is een idee van tv-zender CBS en speelt zich af in de sportwereld, niet per se in de Formule 1. Het gaat over de werkvloer, de mensen daar en de verhoudingen en gedragingen onderling. CBS heeft voor Steiner een rol als uitvoerend producent in gedachten: het stelt hem in staat om input te leveren voor de serie, gebaseerd op zijn eigen ervaringen. Steiner is namelijk zelf een inspiratiebron voor de comedyserie, zo blijkt.

Dat alles kan niet los worden gezien van het grote succes van Netflix’ Drive to Survive. Daarin speelde Steiner al sinds 2019 jaar na jaar een prominente rol. De uitspattingen, het taalgebruik en de houding van de teambaas van Haas maakten van hem de afgelopen een van de grote sterren in de Formule 1-hitserie.

Over de start van opnames of wanneer de serie eventueel wordt uitgezonden, is nog niets bekend.

Lees hier alles over de GP Abu Dhabi: tijdschema, historie en achtergronden


Het nieuwe nummer van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel (of bij je thuis als abonnee!) Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Verslag uit Brazilië: Wie is de ideale teamgenoot voor Max Verstappen?
  • In de krottenwijken van São Paulo is de GP een verdienmodel
  • Interview Ferrari-teambaas Fred Vasseur: Rustpunt in de chaos
  • Illusionist Hans Klok: Alles draait in Las Vegas om dollars
  • Reportage Pirelli, het elfde team in de Formule 1
  • Het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Alles over het drieluik op de Amerikaanse continenten
  • Uitgebreide vooruitblik op de Grand Prix van Abu Dhabi