Haas-teambaas Günther Steiner waarschuwt dat ‘niet alles geweldig’ is in de Formule 1 na de afgelopen vier races. Volgens de Italiaan kan de Formule 1 de meest enerverende sport ter wereld worden, maar daarvoor moet het wel de problemen oplossen waarmee het nog zit. 

Na de Grand Prix van Frankrijk kreeg de sport nog flinke kritiek te verduren, maar de spectaculaire races in Oostenrijk, Engeland, Duitsland en Hongarije brachten daar verandering in. Steiner zegt nu dat de Formule 1 zich niet moet laten meeslepen en moet blijven aandringen op de nodige veranderingen om de sport het gehele seizoen spectaculair te maken.

”We moeten voorzichtig zijn nu we vier goede shows op rij hebben gehad”, aldus Steiner tegen Motorsport.com. ”De sport als geheel moet nog verbeterd worden. We moeten een evenwichtig speelveld hebben. Dit kan wat mij betreft de interessantste sport ter wereld worden, dus we moeten dat niet vergeten.”

Lees ook: Steiner over duel Magnussen en Ricciardo: ‘De tv-uitzending was anders saai geweest’

Foto: Motorsport Images

‘Alle races moeten leuk zijn’
Volgens Steiner moet de Formule 1 oppassen voor het gevaar dat de volgende races weer saai gaan worden. ”We moeten niet denken dat alles nu goed is, alleen maar omdat we vier goede races hebben gehad. Iemand zal vast wel in die droomwereld leven. We hebben vier goede races gehad, maar er is altijd een gevaar dat we straks met vier saaie races zitten. En dan klagen we. We zijn veel te reactief”, aldus de Italiaan.

Steiner neemt geen genoegen met slechts een aantal spectaculaire races. ”Je moet altijd aan het complete plaatje denken. Ja, we hebben vier goede races gehad, bedankt daarvoor, maar we willen er 21 of 22 daarvan. Dat is wat ik zou doen, focussen daarop. We moeten eraan werken dat ze allemaal leuk zijn”, aldus de Haas-teambaas.

Een van de oplossingen om de sport gelijkwaardiger te maken is volgens Steiner het budgetplafond dat ingevoerd gaat worden vanaf 2021. ”Voor mij is het grotere plaatje het budgetplafond, en die komt er ook. Het eerste budgetplafond zal niet alles oplossen, maar het is een stap in de goede richting. We moeten de coureurs ook meer laten racen met elkaar. Ik ben daar een groot voorstander van. Maar we kunnen niet zeggen dat alles geweldig is in de Formule 1 vanwege vier races, want dat is niet het geval”, aldus Steiner.