Binnen het Manor-team kijkt men met gemengde gevoelens terug op de kwalificatie. Will Stevens is bijvoorbeeld opgetogen met wat hij heeft laten zien, terwijl Roberto Merhi klaagt over een ‘moeilijk weekend’.

Will Stevens neemt na de kwalificatie gewoon ‘zijn’ negentiende stek in, maar is zeer te spreken over de performance van de auto: “Ik ben erg tevreden met wat ik vandaag hebben laten zien. Het had echt niet beter kunnen gaan ten overstaan van mijn thuispubliek.”

“De upgrades geven me heel veel vertrouwen in met name de hogesnelheidsbochten. In mij tweede run leek alles op zijn plek te vallen en kon ik laten zien waar onze auto zoals die nu is werkelijk toe in staat is. Dat is een mooie opsteker voor ons hardwerkende team. De support van de fans is bovendien geweldig, dus ik kan niet wachten om mezelf morgen op de grid te positioneren.”

Teamgenoot Roberto Merhi moest in de officiële uitslag ruim twee seconden toegeven op zijn teamgenoot, maar dat kan volgens de man in kwestie voor deel worden verklaard door het feit dat zijn snelste tijd hem werd afgenomen. “In mijn laatste ronde overstuurde ik de baan uit en dus werd die tijd ongeldig verklaard”, aldus Merhi.

“Al met al is het bepaald geen goed weekend voor mij, dus we moeten uitzoeken waar dat precies aan ligt. Ik ben echter hoopvol dat we morgen een betere race kunnen rijden.”