Will Stevens en Alexander Rossi hoeven niet op een langer verblijf bij Manor te rekenen. De twee hebben de strijd om het laatste vrije zitje naar verluidt verloren van Rio Haryanto.

Dat berichten de Britse kranten The Telegraph en de Daily Mail. Haryanto, de Indonesische GP2-coureur die al langer als belangrijke kandidaat voor een Manor-zitje wordt genoemd, zou meer sponsorgeld kunnen meenemen dan Stevens en Rossi, die in 2015 voor het team raceten.

Beide publicaties stellen dat Haryanto zo’n dertien miljoen meebrengt, wat een bedrag is waar Stevens en Rossi niet aan kunnen tippen. De keuze van Manor voor wie de teamgenoot van Pascal Wehrlein wordt, is dan ook op Haryanto gevallen en dit wordt binnen een aantal dagen officieel bekendgemaakt, zo wordt gesteld.

Eerder werd nog bericht dat Haryanto moeite had het benodigde bedrag en de garanties daarvoor bij elkaar te krijgen, maar dat lijkt nu dus geen probleem meer.

Formula One World Championship 2015, Round 18, Brazilian Grand Prix, Sao Paulo, Brazil, Sunday 15 November 2015 - Alexander Rossi (USA) Manor Marussia F1 Team and team mate Will Stevens (GBR) Manor Marussia F1 Team.

Rossi en Stevens eind 2015 in actie voor Manor. Foto: Racepictures.

Stevens & Rossi
De 24-jarige Stevens, die in 2014 één race voor Caterham reed en afgelopen seizoen zeventien keer aan de start stond voor Manor, zou zich er nu op richten zijn loopbaan in Amerika te vervolgen. Een reserverol zou voor hem echter ook een optie zijn, bericht de Daily Mail.

Rossi is al eerder als test- en reserverijder bij Formule 1-teams betrokken geweest. Of hij een stap terug wil doen naar een dergelijke rol, als Manor in zee gaat met Haryanto, valt te bezien. De Amerikaan maakte in de winter van 2014 en 2015 al eens serieus werk van een overstap naar de Indycars toen zijn Formule 1-kansen verkeken leken.