Sergio Pérez moet vijf startplaatsen inleveren als gevolg van zijn crash met Massa in Canada. De stewards in Oostenrijk handhaafden de straf die de stewards in Canada hadden opgelegd.

Pérez en Massa crashten in Canada hard, nadat ze bij het ingaan van de laatste ronde tegen elkaar gebotst waren. Volgens Massa maakt Pérez een stuurbeweging naar links, terwijl Pérez dat ontkende.

Het team meende nieuwe bewijzen te hebben, die Pérez van blaam hadden moeten zuiveren. Op vrijdagochtend had het team een overleg met de stewards in Oostenrijk, die besloten dat er inderdaad opnieuw naar het incident gekeken moest worden. Op vrijdagmiddag meldden Pérez en Massa en vertegenwoordigers van Force India en Williams zich bij de stewards, die echter besloten de straf te handhaven.

Sergio Pérez is er nog steeds van overtuigd dat hij ten onrechte bestraft werd: “Ik deed niets verkeerd. Niemand wordt graag onterecht veroordeeld.”

Felipe Massa liet op donderdag geen spaan heel van Pérez. “Ik vertrouw hem niet meer op de baan. Als ik achter hem rijd zal ik me wel een paar keer bedenken voor ik een inhaalactie probeer.” Pérez zit er niet zo mee. “Hij heeft recht op zijn mening en ik op de mijne. We hoeven het niet met elkaar eens te worden.”