Oud-wereldkampioen Jackie Stewart waarschuwt Lewis Hamilton ervoor dat het hard werken wordt om van Mercedes een succes te maken en hij zich dus niet moet laten afleiden.

Tegenover de Daily Mail dat hij – als hij in Hamiltons situatie had gezeten – nooit weg was gegaan bij McLaren. “Maar hij is 28 en weet dus vast wel wat hij doet en waar hij aan begint.”

“Lewis zal alleen moeten oppassen dat hij zich niet laat afleiden tijdens zijn tijd bij Mercedes”, waarschuwt de kampioen van 1969, 1971 en 1973. “Hij zal namelijk echt alles moeten geven en mag zijn werk dus niet laten lijden onder zijn beroemdheid en hetgeen hij naast het circuit allemaal doet.”

“Lewis moet er voor zorgen dat hij elke keer dat hij in de auto zit een topprestatie levert. Dat is wat centraal moet staan in het leven van een coureur, waarin je carrière uiteraard voorop staat. Voor een coureur is het daarom ook cruciaal dat je goed nadenkt over wat je vak precies inhoudt en hoeveel van je vrije tijd en leven je erin moet investeren.”

Wie Hamilton daar volgens Stewart in ieder geval bij kan helpen, is Mercedes’ teambaas Ross Brawn. “Zijn aanwezigheid zal van groot belang zijn”, denkt de Schot. “Ross weet namelijk precies hoe hij een team moet opbouwen. Hij heeft dat met groot succes met Michael Schumacher gedaan bij Benetton en Ferrari en weet dus wat er allemaal bij komt kijken.”

“Ross zal er daarom ook vanuit gaan dat Lewis net zo hard zal werken als Michael deed. We hebben het er dan niet alleen over dat je naar het circuit komt en in de auto je werk doet, maar ook dat je toegewijd bent aan het team en je eigen voorbereiding en daar enorm veel tijd en werk in steekt.”

“Het zal dus hard werken worden voor Lewis, maar er is geen reden om aan te nemen dat hij er niet vol goede moed en energie aan dit avontuur begint en gelijk competitief zal zijn”, aldus Stewart.