Esteban Gutiérrez en Max Chilton hebben straffen opgelegd gekregen voor het hinderen van hun collega’s in de kwalificatie. Gutiérrez moet tien startplaatsen inleveren, Chilton krijgt een drive through.

Gutiérrez heeft niet lang kunnen genieten van de nette tiende tijd die hij heeft gereden in de kwalificatie: voor het hinderen van Pastor Maldonado in Q1, wat er inderdaad gevaarlijk uitzag, krijgt hij tien plaatsen straf opgelegd.

In plaats van dat Gutiérrez als tiende mag beginnen, moet hij morgen dus van de twintigste plek van start gaan, wat een flinke domper is voor de coureur die de race in Texas als een soort van thuisrace ziet aangezien deze dichtbij zijn thuisland Mexico wordt gehouden.

Ook Chilton is schuldig bevonden aan het hinderen van Maldonado in Q1, terwijl hij tevens berispt is voor het in de weg rijden van Adrian Sutil in diezelfde heat. Aangezien Chilton sowieso al op de laatste startrij stond, krijgt hij een drive through penalty voor in de race aan zijn broek. De Brit moet deze staf binnen vijf ronden inlossen.