*

‘Strijd tussen Mercedes en Ferrari is nu echt losgebarsten’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 juli 2017 08:59

‘Strijd tussen Mercedes en Ferrari is nu echt losgebarsten’
Sutton Images

De clash tussen Mercedes-coureur Lewis Hamilton en Ferrari’s Sebastian Vettel in Bakoe is nu de nasleep er ook op zit een gesloten boek voor Mercedes, al ziet teambaas Toto Wolff het wel als bewijs dat de strijd tussen Mercedes en Ferrari nu volledig is ontbrand.

Mercedes-teambaas Wolff met zijn Ferrari-tegenhanger Maurizio Arrivabene.

“Elk Formule 1-seizoen wordt gekenmerkt door rivaliteit. Vorig jaar was het de interne strijd bij ons tussen Lewis en Nico Rosberg, dit jaar is het de strijd tussen Ferrari en Mercedes en Lewis en Sebastian, en het lijkt erop dat die strijd nu volop is losgebarsten”, constateert Wolff.

“Hoe kalm deze titelstrijd eerder dit jaar ook begon, het was altijd slechts een kwestie van tijd dat de rivaliteit feller en de strijd meer omstreden zou worden”, weet Wolff. “In Bakoe zagen we het moment waarop dat gebeurde, en we zagen het resultaat van die spanning ook gelijk terug op het circuit.”

Wolff doelt daarmee op de tik die Vettel tijdens een safetycarfase aan Hamilton uitdeelde, waarvoor hij tijdens de race al straf kreeg en waarover de FIA zich afgelopen maandag nogmaals boog. Nu Vettel excuses heeft gemaakt en de FIA geen verdere actie onderneemt, is de zaak ook voor Mercedes gesloten, zegt Wolff. “We hebben het achter ons gelaten.”

De strijd tussen Mercedes en Ferrari is nu echt losgebarsten, denkt Wolff.

Volgens Wolff wordt de rivaliteit tussen Mercedes en Ferrari nog altijd gekenmerkt door ‘groot respect’ voor elkaar en is de strijd tussen deze twee grootheden in de autosport ook alleen maar goed voor de Formule 1.

“Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de sport, is met z’n neus in de boter gevallen nu dit nieuwe tijdperk begint met een epische strijd tussen Mercedes en Ferrari”, denkt Wolff. “Als Red Bull zich hier nou ook nog in kan mengen, wordt de Formule 1 helemaal een groot spektakel.”