*

Vettel zegt sorry: ‘Heb overdreven gereageerd’

Daan de Geus

Daan de Geus

4 juli 2017 08:39

Vettel zegt sorry: ‘Heb overdreven gereageerd’
Racepictures

Sebastian Vettel heeft op zijn website publiekelijk zijn excuses aangeboden voor het voorval in Bakoe met Lewis Hamilton onder de safety car.

Vettel beloofde afgelopen maandag dat te doen, nadat hij persoonlijk al zijn excuses had gemaakt aan de FIA tijdens een zitting waarin uiteindelijk door de autosportbond werd besloten geen verdere actie tegen Vettel te ondernemen voor het incident.

“Ik werd in het rondje van de herstart verrast door Lewis en reed tegen de achterkant van zijn auto aan. Achteraf gezien weet ik dat hij geen kwade wil had, maar op het moment zelf heb ik in het heetst van de strijd overdreven gereageerd”, verklaart Vettel op zijn site.

“Ik wil hierbij graag direct aan Lewis mijn excuses maken, maar ook aan iedereen die de race volgde. Ik besef dat ik geen goed voorbeeld heb gegeven”, erkent Vettel, die vervolgt: “Het was niet mijn intentie Lewis in gevaar te brengen, maar ik begrijp dat ik zo wel voor een gevaarlijke situatie heb gezorgd.”

Vettel herhaalt zijn excuses aan de FIA ook nog eens. Hij zegt tevens de beslissingen van de FIA, eerst in Bakoe, waar hij een stop and go kreeg, en vervolgens dus van maandag in Parijs waar hij op het matje moest komen, te accepteren en respecteren.

“Ik ben dol op deze sport en ben vastbesloten deze op een manier te vertegenwoordigen die een voorbeeld stelt voor toekomstige generaties”, besluit Vettel, die nog wel een soort ‘taakstraf’ wacht: hij gaat op vrijwillige basis en eigen voorstel aan ‘educatieve activiteiten’ bijdragen in de opstapklassen.