*

‘Sutil en Bianchi strijden om Force India-stoeltje’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 januari 2013 12:18

‘Sutil en Bianchi strijden om Force India-stoeltje’
Racepictures

Adrian Sutil en Jules Bianchi zijn de enige nog overgebleven kandidaten voor het tweede Force India-stoeltje. Dat claimt het Zwitserse Blick, dat meldt dat Sébastien Buemi geen kanshebber meer is.

De Zwitserse publicatie stelt dat haar landgenoot Buemi van Force India te horen heeft gekregen dat hij niet meer in overweging wordt genomen om het nog vacante racezitje toebedeeld te krijgen en de nieuwe teamgenoot van de honkvaste Paul di Resta te worden.

Het gevecht om het vrije Force India-stoeltje is daarmee teruggebracht tot een tweestrijd tussen Sutil en Bianchi, zo meldt Blick, dat verder bericht dat Buemi achter de schermen inmiddels druk bezig is om zijn contract als testrijder van Red Bull te verlengen.

Red Bull heeft in de slotfase van 2012 wel al aangegeven graag met Buemi door te willen gaan, maar de Zwitser schermde volgens Blick (en andere publicaties) tevens met de belangstelling van Ferrari, dat hem vanwege zijn bij Red Bull opgedane kennis naar verluidt ook graag had willen vastleggen als test- en reserverijder.

Buemi – die van 2009 t/m 2011 tot 55 Grands Prix en 29 punten kwam voor Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso – wil zelf verder niets loslaten over zijn Formule 1-toekomst. Wel is al bekend dat hij, net als vorig jaar, ook in 2013 weer in het World Endurance Championship zal uitkomen voor het team van Toyota.

Wat de strijd om het Force India-stoeltje betreft: Sutil heeft daarin het voordeel dat hij een ervaren coureur is die al eerder voor Force India gereden heeft, terwijl hij mogelijk ook wat sponsorgeld kan meebrengen.

Bianchi heeft nog geen Grand Prix-ervaring, maar was in 2012 wel als testrijder voor Force India actief. Wat mogelijk ook in zijn voordeel spreekt is dat hij een beschermeling van Ferrari is en dat er een kans bestaat dat Ferrari per 2014 de motorleverancier van Force India wordt, mocht dat team besluiten haar Mercedes krachtbronnen in te ruilen en de technologische samenwerking met McLaren te staken.