*

Sutil erg blij met zevende plaats

Eelco den Boer

Eelco den Boer

28 augustus 2011 17:12

Sutil erg blij met zevende plaats
Formule1

Force India deed vandaag opnieuw goede zaken in de strijd om de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Dankzij de zevende plaats van Adrian Sutil nadert het Sauber tot op drie punten.

Waar Paul di Resta niet ongeschonden door de eerste bocht kwam, wist Sutil de chaos wel te ontlopen. De Duitser profiteerde bovendien optimaal van de neutralisatie later in de race en sleepte uiteindelijk de zevende plaats, en zes WK-punten, in de wacht.

“Na als vijftiende gestart te zijn, kunnen we hier erg blij mee zijn”, zegt Sutil. “Het was een hectische race, maar onze strategie was goed. Toen de safety car naar buiten reed, ging ik meteen de pits en dat leverde me een paar plaatsen winst op.”

Sutil moest nog wel een positie vrijgeven aan landgenoot Michael Schumacher. “Hij reed op de zachte banden en was sneller”, verklaart de Duitser. “Dit resultaat is een goede weerspiegeling van waar we staan. Ik ben blij dat we de problemen van gisteren te boven zijn gekomen en opnieuw waardevolle punten hebben gepakt.”

Lees meer over

Force India Sutil