Je zou het haast vergeten, maar voor Adrian Sutil was de vrijdag in Austin zijn eerste kennismaking met het circuit. De Duitser is direct enthousiast, terwijl Paul di Resta het allemaal nog niet zo goed weet.

Het enthousiasme van Sutil vertaalt zich in een elfde tijd aan het eind van de dag. Dat is een aardig begin van het weekend, maar volgens Sutil nog niet goed genoeg. “We hebben hard gewerkt vandaag, maar de balans van de auto is nog niet zoals hij moet zijn. Hopelijk kunnen we in de avonduren nog wat winst boeken boeken in de afstelling van de auto.”

“Het verschil tussen de harde en medium banden is niet heel groot. We hebben op beide compounds lange runs weten te rijden, dus ik denk dat we een goede basis hebben om op verder te bouwen in de loop van het weekend. Het was vandaag niet makkelijk om de baan te leren, maar ik heb me tot nu toe prima vermaakt op het Circuit of the Americas.”

Paul di Resta
Paul di Resta is na twee keer anderhalf uur nog een beetje zoekende. Hij had naar eigen zeggen wel harder gekund als hij niet vast kwam te zitten in het verkeer, maar tegelijkertijd weet hij ook niet waar hij dan wel had moeten staan. “De lange runs zagen er beter uit dan onze rondjes op snelheid.”, blikt di Resta op zijn dag terug. 

“Als we voor de rest van het weekend onze zaakjes op orde krijgen, moeten we in staat zijn om de snelheid te tonen die we de laatste paar races al tentoonspreidde. We zullen ons vanavond dan ook vooral richten op het doorgronden van het Pirelli-rubber.”