Toen Vijay Mallya Spyker overnam en het omdoopte tot Force India was het zijn doel om tijdens de eerste Indiase Grand Prix op het podium te eindigen. Dat liep even anders. Maar een negende plaats is ook best netjes.

Adrian Sutil streed de hele race voor de punten, maar moest uiteindelijk de achtste plaats nog afstaan aan Jaime Alguersuari. “Het was een redelijk goede race en we kunnen blij zijn met de twee punten”, meende de Duitser na afloop. “In de openingsfase kampte ik met overstuur. De Scuderia Toro Rosso’s kon ik niet van mij afschudden: zij waren vandaag sneller.”

“In de tweede en derde stint ging het een stuk beter en daardoor hield ik Sergio Pérez achter mij. We hadden geluk dat Buemi uitviel. Hierdoor pakte ik een extra punt. Negende was het hoogst haalbare en ik hoop dat Vijay vanavond met een lach rondloop.”

Paul di Resta werd slechts dertiende. “We hadden een agressieve tactiek. Ik startte op de harde band in de hoop dat er een safetycar kwam, zodat ik een stop minder zou hoeven maken. We wilden van die harde band afzijn. We moesten echter drie keer stoppen vanwege de slijtage. Gelukkig pakte Adrian punten: we hadden niet voor niets totaal verschillende tactieken.”

Mallya kijkt blij terug op de eerste F1-race in zijn land. “Het was een geweldig evenement en ik hoop dat de fans net zo hebben genoten als ik. We mikten op een puntenfinish en dat is gelukt. De strategie van Paul pakte niet goed uit, maar we moesten onze kansen spreiden. Ik ben blij dat we de boeken ingaan als een team dat punten scoorde in de eerste Grand Prix van India.”