Een team als Sauber mag eigenlijk niet tevreden zijn met de langzaamste tijd in Q2. Toch beschouwt Adrian Sutil zijn zestiende plaats als een opsteker.

“Het is een klein succesje”, houdt Adrian Sutil na afloop de moed erin. “De auto is echter niet veel verbeterd. We zijn ten opzichte van de derde vrije training niet veel opgeschoten, aangezien de auto nog steeds zeer moeilijk te besturen valt. We hebben echt meer downforce nodig, maar ook op andere gebieden schiet de bolide tekort.”

Esteban Gutiérrez gooide zijn kwalificatie al weg lang voordat die begon. In de derde vrije training parkeerde hij zijn C33 in de muur, waardoor hij de kwalificatie vanuit de pitstraat gade kon slaan. “Ik overstuurde de auto de chicane in en kon hem vervolgens niet meer houden”, blikt de Mexicaan terug op het incident. “We moeten nu uitzoeken of ik iets fout heb gedaan, of dat de oorzaak bij de auto ligt.”

“Het zal niet makkelijk worden de auto voor morgen opnieuw op te bouwen, maar ik wil mijn team nu al bedanken voor het harde werk dat zij ongetwijfeld zullen leveren in de aanloop naar de race.”