Adrian Sutil rekent er op dat zijn team Force India sterk kan presteren tijdens haar thuisrace van volgende week op het Buddh International Circuit nabij New Delhi.

Force India presteert de tweede helft van het seizoen behoorlijk goed en Sutil verwacht de goede prestaties in India voort te kunnen zetten: “Het zou mooi zijn om met beide auto’s punten te scoren”, vertelt hij aan het Indiase Mid Day.

“Natuurlijk dromen we allemaal van een podiumfinish, maar een dubbele puntenfinish is een realistischer doel”, tempert hij de verwachtingen enigszins. “Als dat ons lukt, dan kunnen we van een goed resultaat spreken.”

Aangezien de Grand Prix van India dit jaar voor het eerst op de kalender staat, kent Sutil het Buddh International Circuit nog niet. “Maar op de simulator ziet het er interessant uit en ik heb goede dingen over de lay-out van de baan gehoord”, laat de Duitser verder nog optekenen.

Tegen de website van zijn team spreekt Sutil daarnaast de hoop uit dat het Indiase racepubliek tijdens de Grand Prix achter Force India gaat staan: “Ik ben benieuwd. Het zou leuk zijn om eens een race te rijden waarin niet alleen Ferrari wordt aangemoedigd.”

“Ik denk echter wel dat we veel steun zullen genieten”, vervolgt de nummer elf uit het kampioenschap. “Iedereen bij Force India ziet namelijk erg uit naar deze thuisrace. Het gaat heel speciaal voor ons worden. Ons doel voor de laatste drie races is om keihard te pushen en de zesde plaats in het constructeurskampioenschap veilig te stellen, dus we gaan onze uiterste best doen in India.”