Adrian Sutil heeft zijn hoger beroep in de rechtszaak die tegen hem speelt ingetrokken. De aanklager heeft dat eveneens gedaan, waardoor de Duitser nu niet meer voor het gerecht hoeft te verschijnen.

 

Sutil werd eind januari veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden en het betalen van een geldboete van twee ton, omdat de rechtbank hem schuldig verklaarde in de zaak die de Duitse staat tegen hem had aangespannen vanwege het verwonden van Genii Capital-topman Eric Lux.

 

Sutil ging vervolgens in hoger beroep, omdat hij de straf te zwaar vond. De Duitse staat deed echter hetzelfde, maar dan juist omdat het vond dat de coureur er te gemakkelijk van af was gekomen, aangezien het aavankelijk een jaar celstraf en een hogere boete had geëist.

 

Bild Zeitung meldt nu dat Sutil heeft besloten zijn hoger beroep niet door te zetten en zich bij de aanvankelijke straf neer te leggen, waarna de staat haar hoger beroep ook heeft opgeschort. Dit betekent dat de zaak verder toch geen vervolg krijgt en het voor Sutil bij de geldboete en voorwaardelijke straf van anderhalf jaar blijft.

 

“Ik ben erg gelukkig dat ik nu niet meer voor de rechtbank hoef te verschijnen en dat de lucht tussen Eric Lux en mijzelf geklaard is”, vertelt Sutil aan Bild Zeitung. “Dit is voor mij nu een gesloten zaak en ik wil zo snel mogelijk weer verdergaan met wat ik het liefste doe: racen in de Formule 1”, aldus de coureur wiens superlicentie volgens de Duitse publicatie verder niet in gevaar komt door de veroordeling.