Volgens teambaas Vijay Mallya is Adrian Sutil de grootste kanshebber om teamgenoot van Paul di Resta te worden bij Force India. Dat verklaart een Force India-medewerker, die anoniem wil blijven, tegen het Indiase IANS.

Komende week maakt Force India zijn rijdersduo bekend. Grootste kanshebbers naast Sutil zijn Kamui Kobayashi en Bruno Senna. Teambaas Mallya wil in ieder geval een coureur met de benodigde ervaring in de Formule 1.

De Duitser Sutil reed eerder al vier jaar voor Force India (voorheen Spyker), maar werd afgelopen seizoen aan de kant geschoven ten faveure van Nico Hülkenberg. Omdat Hülkenberg komend seizoen bij Sauber rijdt, is het tweede stoeltje bij Force India vacant.

Over Paul di Resta is het team tevreden. Zo noemt de medewerker het logisch dat het team met de Schot verder gaat: “Dat was altijd de bedoeling. Paul presteert goed, dus er is geen reden om hem te vervangen.”

Force India-testcoureur Jules Bianchi is niet in de race voor het tweede stoeltje. Als reden geeft de bron zijn onervarenheid in de Formule 1. Bianchi eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Formule Renault 3.5 achter Robin Frijns.