*

Achtergrond

Suzuka: dit zagen we ook nog…

Linda van der Heide

Linda van der Heide

12 maanden geleden

Suzuka: dit zagen we ook nog…

De Grand Prix van Suzuka is altijd een feestje. Vanwege de te gekke baan, maar vooral ook vanwege de sfeer er omheen. Ook als je een mindere dag hebt (zoals een Marcus Ericsson, Carlos Sainz of een Jolyon Palmer; om maar een paar namen te noemen) zorgen de fanatiek uitgedoste fans voor een glimlach op je gezicht. We zochten de mooiste foto’s voor je uit.

Max Verstappen fans

Om te beginnen kunnen de Nederlanders er ook wat van. Dit, in oranje uitgedoste, viertal deed niet onder voor de Japanse fans en hadden dankzij de tweede plaats van Max Verstappen ook daadwerkelijk wat te vieren.

Kimi Raikkonen VT3

Voor Kimi Räikkönen daarentegen viel er weinig te vieren. Tijdens de derde vrije training vliegt de Fin van de baan. De Ferrari is redelijk toegetakeld en Räikkönen – die hier begint aan zijn walk of shame – beseft dat zijn monteurs hard aan de bak moeten om de bolide klaar te krijgen voor de kwalificatie, die twee uur later op het programma staat.

Thank you Geoff

Na bijna zeventien jaar stopt Geoff Simmonds met zijn werk als raceteam coördinator bij Renault. Gelukkig blijft hij voor de Formule 1 behouden: hij vertrekt naar Haas.

Fysio Alex

De fysio van Marcus Ericssons vreest voor een toekomst zonder Formule 1 en solliciteert alvast naar de rol van gridboy, Staat je goed: Alex!

Max Verstappen viert feest in Suzuka

Max Verstappen lacht naar de camera als zijn monteurs hem even lekker te grazen nemen.

sfeer Suzuka

Bij geen enkele andere Grand Prix jagen fans zo verbeten op een selfie en/of handtekening van hun idolen als bij de Japanse. Op elke hoek staan ze geduldig met hun speciale schriften te wachten, sommigen doen bij de entree van het rennerskwartier een hele dag niets anders. Daarbij zijn ze prachtig uitgedost en vergeten ze niet hun oude helden te eren. Een overzicht.

Sfeer suzuka

sfeer suzuka

sfeer suzuka

sfeer suzuka

sfeer suzuka

sfeer suzuka

Gerelateerd