Het Formule 1-team van AlphaTauri komt vanaf komend seizoen meer en nadrukkelijker onder de vleugels van Red Bull te hangen. De rebranding van de renstal gaat gepaard met een nieuwe naam. Daarover wordt al langer gespeculeerd. Het zou wel eens ‘Racing Bulls’ kunnen worden, zo meldt het Duitse Motorsport-Total.com.

In Italië werd eerder al gemeld dat zowel Hugo Boss als Adidas interesse heeft getoond om titelpartner van het tweede team van Red Bull te worden. Ook zouden Amerikaanse bedrijven interesse hebben om te participeren. Volgend seizoen zullen Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo de twee racestoeltjes bezetten van het team met de nieuwe naam.

AlphaTauri”s CEO Peter Bayer erkent dat er al een besluit over de nieuwe naamgeving is genomen, maar wil nog niet zeggen dat AlphaTauri wordt veranderd in Racing Bulls. De officiële bekendmaking staat begin 2024, in de aanloop naar het nieuwe seizoen, gepland. “We veranderen de teamnaam, we veranderen de identiteit, het logo, alles, een complete herlancering, een complete rebranding”, aldus Bayer.

Lees hier alles over de GP Abu Dhabi: tijdschema, historie en achtergronden


Het nieuwe nummer van FORMULE 1 Magazine ligt nu in de winkel (of bij je thuis als abonnee!) Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Verslag uit Brazilië: Wie is de ideale teamgenoot voor Max Verstappen?
  • In de krottenwijken van São Paulo is de GP een verdienmodel
  • Interview Ferrari-teambaas Fred Vasseur: Rustpunt in de chaos
  • Illusionist Hans Klok: Alles draait in Las Vegas om dollars
  • Reportage Pirelli, het elfde team in de Formule 1
  • Het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Alles over het drieluik op de Amerikaanse continenten
  • Uitgebreide vooruitblik op de Grand Prix van Abu Dhabi