Duitsland heeft gisteravond opnieuw de ROC Nations Cup gewonnen, de landenwedstrijd van de Race of Champions. Sebastian Vettel en Michael Schumacher haalden voor eigen publiek de vijfde titel op rij binnen.

Met samen negen Formule 1-titels waren Vettel en Schumacher natuurlijk de gedoodverfde favoriet om de landenwedstrijd te winnen en opnieuw maakten de twee Duitse helden hun favorietenrol waar. In de finale versloegen ze het Scandinavische team met Tom Kristensen en Juho Hänninen, nadat ze in de halve finale al hadden afgerekend met de Britten Jenson Button en Andy Priaulx.

Vettel noemt de vijfde zege op rij ‘speciaal’. “Dit is een moeilijk evenement, waar alles op zijn plaats moet vallen”, aldus de regerend wereldkampioen Formule 1. “Je springt van de ene auto in de andere en moet telkens de limiet opzoeken. Dit compenseert mijn Grand Prix van Duitsland, wat niet de beste race van mijn seizoen was.”

Schumachcer vult aan: “Het is altijd een genot om hier te zijn, en helemaal als je wint. Seb en ik vormen een goede combinatie. We kunnen het goed met elkaar vinden en elkaar helpen. Afgezien van een paar kartwedstrijden was dit een van mijn weinige overwinningen dit jaar. Dat is voor hem wel anders.”

Vandaag wordt de individuele competitie verreden. Daarin gaan onder meer David Coulthard, Vitaly Petrov en Romain Grosjean proberen de Duitsers alsnog te verslaan. Vorig jaar won de Portugees Felipe Albuquerque verrassend het kampioenenbal. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur en zijn live te volgen via www.raceofchampions.com