Tony Fernandes, Kamarudin Meranun and SM Nasarudin, de mannen achter Team Lotus, hebben de Britse autobouwer Caterham overgenomen.

“Het is altijd mijn bedoeling geweest om via de Formule 1 op de markt voor personenauto’s te gaan begeven”, zegt Fernandes tegen AutoCar. “We richtten ons eerst op Lotus, maar dat is niet gelukt. We zijn toen verder gaan kijken en kwamen bij Caterham terecht.”

Caterham maakt hoofdzakelijk replica’s van de Lotus Seven. Het model waarmee Lotus bij het grote publiek is doorgebroken als sportautomerk. Om de overname te vieren komt er een speciale editie van de Caterham Seven in de kleuren van Team Lotus.

Team Lotus wil het imago en de modellenreeks van Caterham graag versterken. Het is niet uitgesloten dat het Formule 1-team hierbij een rol zal spelen. Mochten Fernandes en consorten de rechtszaak over het gebruik van de naam Lotus verliezen, gaat de renstal mogelijk verder als Caterham.

Via een registratiedienst voor internetdomeinnamen is bovendien aan het licht gekomen dat Team Lotus dichtbij een sponsordeal is met de Angolese oliemaatschappij Sonangol. Dat verklaart waarom het team Ricardo Teixeira heeft aangesteld als een van de testrijders. Naar verluidt wordt de overeenkomst tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië beklonken.