Steve Nielsen gaat per 12 december 2011 aan de slag als sportief directeur bij Team Lotus. De ervaren Brit neemt de taken over van Dieter Gass, die na een belangrijke rol te hebben gespeeld bij het opbouwen van de renstal weer in Duitsland gaat wonen.

Nielsen is een vooraanstaand figuur in de paddock. In zijn lange carrière werkte hij onder meer voor Lotus, Tyrrell, Benetton en Arrows. In 2000 keerde hij terug bij Benetton als sportief manager. Die functie oefende hij meer dan tien jaar uit. Afgelopen zomer kondigde hij zijn afscheid aan bij het team, dat inmiddels als Renault door het leven gaat.

Mike Gascoyne, technisch directeur van Team Lotus, vindt het spijtig dat Gass vertrekt, maar denkt met Nielsen de best mogelijk opvolger in huis te hebben. “Dieter speelde een instrumentale rol bij de ontwikkeling van ons team. Wij wensen hem en zijn jonge familie veel succes in de toekomst.”

In 2010 sloeg Nielsen een aanbod van Team Lotus nog af, maar nu wil hij de uitdaging wel aangaan. “Het is geweldig nieuws dat Steve de baan heeft aanvaard”, vervolgt Gascoyne. “Ik heb nauw met hem samengewerkt bij Tyrrell en Renault en hoop opnieuw met hem een team naar de top te kunnen brengen. Ik weet zeker dat hij zich snel thuis zal voelen in het team.”

Naast de aanstelling van Nielsen is er nog meer goed nieuws voor Team Lotus op personeelsgebied. Teammanager Graham Watson heeft zijn contract verlengd. “Hij is een van de steunpilaren van ons team”, zegt teambaas Tony Fernandes. “Hij heeft veel invloed op de groei van ons team. De bevestiging van Steve en Graham is opnieuw een belangrijke stap voor ons.”