Team Lotus hoopt dat het haar thuispubliek in Maleisië trots kan maken met een sterke prestatie: “In een perfecte wereld kunnen we hier iets moois neerzetten.”

Hoewel het hoofdkwartier van Team Lotus in het Engelse Norfolk staat, rijdt het team onder een Maleisische licentie en zijn de banden met het Aziatische land zeer sterk doordat de renstal eigenlijk deel uitmaakt van het 1Malaysia Racing van Tony Fernandes.

Diezelfde Fernandes, zelf een Maleisiër, staat te popelen om zijn team straks op het circuit van Sepang aan de slag te zien: “We verheugen ons er allemaal op”, benadrukt hij. “Er staan drie renstallen op de grid die een link hebben met Maleisië, maar wij zijn toch het team met de nauwste banden met het land.”

“We zijn bovendien enorm trots op wat we al bereikt hebben, zeker aangezien we veel Maleisisch personeel hebben dat een belangrijke rol heeft gespeeld bij het opbouwen van het team”, is Ferandes vol lof.

Ook coureur Jarno Trulli zit vol met positieve energie voor de thuiswedstrijd: “Ik heb er erg veel zin in”, verkondigt de ervaren Italiaan. “Dit is onze thuisrace en we gaan onze best doen om onze fans trots te maken.”

“Ik weet zeker dat we veel steun zullen krijgen van de tribunes”, voorspelt Trulli. “Ik ben nu al een week in Maleisië en kan duidelijk zien dat de steun voor ons vergeleken met vorig jaar alleen maar is toegenomen, dus het wordt hoe dan ook een geweldig weekend voor ons.”

De 36-jarige veteraan is verder benieuwd naar hoe de Lotus T128 het op Sepang en in de soms zeer extreme Maleisische weersomstandigheden zal doen: “Dit is een uitdagend circuit dat zowel voor de coureurs als de auto’s zeer zwaar is, maar we denken dat we hier een goed weekend kunnen hebben.”

“In een perfecte wereld kunnen we hier iets moois neerzetten voor onze fans, maar of het zover komt, moeten we nog maar afwachten. Het is nog vroeg in het seizoen en hoewel we dichterbij het middenveld staan dan vorig jaar, is er nog altijd wat terrein goed te maken. We moeten al met al dus gewoon realistisch zijn en hard blijven werken”, besluit Trulli.