Vijay Mallya draagt zijn bestuursfunctie bij Force India over aan zijn zoon Siddarth. Hij blijft wel aan als teambaas. Door een slepend juridisch conflict kan Mallya niet meer reizen en moet hij zijn taken vanuit Engeland vervullen.

“Ik zit met een legale kwestie en wil het bedrijf daar niet bij betrekken”, verklaart Mallya tegen Autosport. “Daarom is het beter dat mijn zoon mij vervangt in het bestuur van Force India. Dat was mijn keuze, er is geen druk op mij uitgeoefend om af te treden. Ik blijf teambaas.”

De 31-jarige Siddarth Mallya is in India vooral bekend als acteur en televisiepersoonlijkheid, maar is ook al langer actief in het familiebedrijf. Zo zat hij in de directie van het cricketteam Royal Challengers Bangalore.

Vijay Mallya ontkent dat Force India op korte termijn wordt overgenomen door een andere partij, waarbij energiedrankfabrikant Rich Energy vaak wordt genoemd. “De geruchtenmolen blijft draaien en mensen roepen van alles. Dat is de aard van de Formule 1-paddock. Er wordt al jaren gespeculeerd over de financiële staat en mogelijke verkoop van Force India.”

Mallya geeft aan dat er geen ‘Te Koop’-bord voor de fabriek in Silverstone staat, maar staat open voor een goed bod. “Als iemand een serieus voorstel doet, zullen we dat overwegen. Vergeet niet dat ik niet de enige aandeelhouder ben.”