De teambazen van Red Bull en McLaren, Christian Horner en Martin Whitmarsh, zijn het erover eens dat de huidige onvoorspelbaarheid de Formule 1 niet schaadt.

Na zes Grand Prix’ hebben niet hebben niet minder dan zes coureurs de hoogste trede op het podium mogen beklimmen. Dat is een record en het tekent tevens de onvoorspelbaarheid van het huidige Formule 1-seizoen. 

Hoewel het zo ook voor McLaren moeilijker wordt om races te winnen, juicht Whitmarsh de huidige situatie alleen maar toe. “Als mensen hier over zouden klagen, zou dat compleet haaks staan op wat men enkele jaren geleden aangaf, toen men klaagde over het feit dat de sport juist te voorspelbaar zou zijn.” 

“Ik denk dat de fans elke race in willen gaan, zonder te kunnen voorspellen wie er zal winnen”, gaat de McLaren-teambaas verder. “Wat dat betreft hebben ze dit jaar zes mooier races kunnen zien.” 

Christian Horner noemt als verklaring voor de onvoorspelbaarheid de banden, maar daarnaast ook het feit dat er momenteel veel sterke coureurs deelnemen. “Red Bull is nu het eerste team dat er in is geslaagd twee overwinningen te boeken. Dat is een prestatie op zich, aangezien het dringen is vooraan”, aldus de Engelsman. 

Jenson Button liet zich eerder al kritisch uit over de loterij die Formule 1 heet: “Voor nu is die onvoorspelbaarheid leuk, maar op een gegeven moment zal het ook voor de fans moeilijk te verkroppen zijn dat in principe iedereen kan winnen.” 

“Ik hoop dat er snel weer iets meer valt te zeggen over welke teams wel en over welke teams niet meedoen om de prijzen. Dat maakt het voor ons een stuk makkelijker om te bepalen wie we dienen te verslaan”, besloot Button.