Teambazen noemen de suggesties van Bernie Ecclestone dat de Amerikaanse Grand Prix in Austin in problemen verkeert overdreven.

Ecclestone maakt er geen geheim van dat de progressie van het evenement, dat gepland staat voor november 2012, wordt gehinderd door slechte samenwerking tussen de betrokken partijen. “De mensen binnen de organisatie komen niet overeen”, zegt hij tegen Formule 1-journalist Adam Cooper. “Het is afwachten of ze de boel op de rit krijgen.”

Anderen kiezen voor een meer positieve benadering. “De Verenigde Staten heeft de Formule 1 niet nodig, wij hebben Amerika nodig”, zegt McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. “Derhalve zijn wij verheugd met het vooruitzicht in de VS te racen. Ik weet zeker dat Bernie hard werkt om de race in Texas, alsmede die in New Jersey een jaar later, van de grond te krijgen.”

“Het staat op onze agenda”, vervolgt Whitmarsh. “We gaan ervan uit dat we erheen gaan. Zoals gebruikelijk zijn er wat meningsverschillen en onderhandelingen, maar dat is niet onze zaak.”

Mercedes-collega Ross Brawn vult aan: “We hebben geen formele informatie gekregen. Iedereen die we spreken over dit project zegt dat alles in orde is. Verder kunnen we er weinig over zeggen. Wij willen in ieder geval dat deze race plaatsvindt.”