Bob Bell (60) krijgt een nieuwe rol binnen het Formule 1-team van Renault. Hij stopt als technisch directeur en gaat op de achtergrond parttime verder als technisch adviseur.

Als technisch directeur speelde Bell een belangrijke rol bij de terugkeer van het Renault-fabrieksteam in 2016. Na 36 jaar in de Formule 1 heeft hij aangegeven minder op de voorgrond te willen staan; Bell gaat in zijn nieuwe functie verder op parttime basis. Als adviseur wordt hij verantwoordelijk voor de technische samenwerking met externe partijen. Renault laat weten dat er geen nieuwe technisch directeur wordt aangenomen. Het team heeft de technische structuur de laatste jaren al flink opgebouwd met enkele nieuwe aanwinsten.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul over Bell: “In tweeënhalf jaar tijd heeft hij geholpen van Renault een gerespecteerd team te maken dat serieus meedoet om de punten. Hij is hier onderdeel van de kern van het team en weet mensen te motiveren zodat ze het beste uit zichzelf halen. In zijn nieuwe rol binnen het management zal Bob nauw samenwerken met onze partners en belanghebbenden binnen de Formule 1 en binnen de alliantie tussen Renault, Nissan en Mitsubishi. Dit alles om ervoor te zorgen dat we nog verder klimmen op de grid.”

Bell is sinds 1982 actief in de Formule 1. In het verleden was hij onder meer werkzaam voor McLaren, Jordan, Mercedes en als consultant voor Manor. Bij Renault is hij sinds februari 2016 bezig aan zijn derde termijn, na eerdere dienstverbanden van 1997 tot 1999 (toen het team nog als Benetton door het leven ging) en van 2001 tot 2010.