Nico Hülkenberg en Esteban Gutiérrez reizen met goede moed af richting Bahrein. Ondanks een tiende plaats en een uitvalbeurt in China houdt Sauber vertrouwen in de volgende race. Enkele technische verbeteringen moeten het team verder naar voren brengen.

Hülkenberg gaat altijd met veel plezier naar het circuit in Bahrein toe. “In 2010 maakte ik hier mijn Formule 1-debuut. Ik vind het een mooi circuit. De lange rechte stukken zorgen wel voor een zware belasting van de remmen. We moeten dus zorgen dat we die niet overbelasten.”

Teamgenoot Gutiérrez zal met een wat minder goed gevoel beginnen aan de volgende Grand Prix. Aan het eind van de kwalificatie wordt hij vijf plaatsen teruggezet omdat hij in China achterop Adrian Sutil klapte.

“Het is vervelend dat ik er nog een straf bij heb gekregen, maar ik ga er maar het beste van proberen te maken”, vertelt Gutiérrez. “Het positieve dat ik meeneem uit China zijn de technische verbeteringen die we hebben doorgevoerd. Daar is de auto wel beter van geworden. Ik ken het circuit in Bahrein al van de GP2, maar ik vind het toch wel speciaal om in een Formule 1-auto over het circuit te racen.”

Sauber bezet momenteel de achtste plaats in het constructeurskampioenschap met vijf punten. Deze staan allen op naam van Hülkenberg die daarmee de dertiende plaats in het rijderskampioenschap bezet.