Sauber heeft het financieel en sportief moeilijk en de kwalificatie in Sotsji was daarbij geen opsteker. Felipe Nasr was negentiende, Marcus Ericsson laatste.

“Dit is zeker geen resultaat waar we tevreden mee kunnen zijn”, geeft Nasr toe in zijn terugblik. “Wat ook jammer is, is dat ik aan het eind van Q1 aan een goed rondje bezig was, maar net iets te laat remde bij bocht dertien”, vervolgt Nasr, die uiteindelijk vier tienden te kort kwam om doorgang naar Q2 af te dwingen.

Formula One World Championship 2016, Round 4, Russian Grand Prix, Sochi, Russia, Saturday 30 April 2016 - Marcus Ericsson (SWE) Sauber F1 Team.

Ericsson neemt wat huiswerk mee van het circuit.

Wat Nasr echter belangrijker vindt, is dat hij zich ‘weer goed voelt in de auto’. Dit nadat Sauber hem een nieuw chassis heeft gegeven omdat hij zeer ontevreden was over de balans van het vorige exemplaar. Voor de race van zondag is Nasr er zeker van dat hij nog wat posities goed kan maken, zo besluit hij.

Ericsson
In de andere C35 wacht Ericsson in de eerste plaats een start vanaf de laatste plek. “Ronduit teleurstellend”, is namelijk de enige omschrijving die hij heeft voor zijn kwalificatie, waarin hij 22ste en laatste was, nog achter de beide Manors. “Ik had moeite de banden aan de praat te krijgen, net als eerder dit weekend”, voert hij aan.

“Wat ook niet hielp, is dat ik last had van verkeer”, vervolgt Ericsson, die echter ook moet toegeven dat ‘we simpelweg niet snel genoeg waren’. “Nu moeten we dus proberen morgen wat terug te doen.”