Beitske Visser had hoge verwachtingen van de races op de Nürburgring afgelopen weekend. Maar de Red Bull Junior is absoluut niet tevreden met het resultaat.

Gekwalificeerd als vierde, had Visser hoge verwachtingen van de eerste race. “Ik keek uit naar een geweldige race en hoopte ene podium te pakken, maar ik had totaal geen grip waardoor ik niet kon rijden zoals ik wilde, met een negende plaats als resultaat.”

En dus werd het roer omgegooid. “Voor de tweede race hebben we de afstelling veranderd en ging het veel beter. Ik kon goed pushen en was vlakbij die derde plaats. Ik heb alles geprobeerd om de nummer drie in te halen maar uiteindelijk lukte dat niet en moest ik me tevreden stellen met de vierde plek”, aldus Beitske Visser.

Bij race drie is er de omgekeerde grid waarbij de 18-jarige als vijfde startte. In eerste instantie ging dat goed, maar had pech toen de safetycar op een voor haar ongelukkig moment naar buiten kwam en ze enkele posities verloor en opnieuw als negende eindigde. “De derde race startte ik goed, pakte meteen een positie en lag vierde maar werd vervolgens een paar keer van de baan geduwd. Dat was zwaar. Over het algemeen was ik best tevreden met de snelheid en de vierde plek in de tweede race, was oké, maar die twee negende plaatsen zijn dat absoluut niet.”