Beide Sauber-coureurs vergezelden de teams van Caterham en Marussia in het rijtje afvallers in Q1. Een teleurstellend resultaat voor het Zwitserse team.

Esteban Gutiérrez zag het naar eigen eigen wel aankomen na een moeizame derde vrije training: “We komend snelheid tekort en er is heel weinig wat we daar aan kunnen doen. We mogen echter niet bij de pakken neer gaan zitten, aangezien achter ons Marussia en Caterham aansluiting zoeken.”

De Mexicaan staat ook nog kort stil bij het feit dat meerdere mensen op de vingers getikt werden voor het overschrijden van de baanmarkeringen: “Gisteren hadden we daar geen last van, maar vandaag is dat een heel ander verhaal. Bovendien zal er tijdens de race ook streng op worden toegezien dat men binnen de lijntjes kleurt, maar volgens mij zit het gewoon in het circuit.”

Teamgenoot Adrian Sutil bleef zijn teamcollege voor, maar kan ook niet tevreden zijn met de zeventiende tijd. “We kunnen op dit moment echter niet beter en dat moeten we accpeteren”, weer de Duitser. “Mijn auto was tijdens de kwalificatie beter dan hij het hele weekend was, dus ik hoop dat we morgen nog net dat beetje extra uit het potentieel weten te persen.”