Rubens Barrichello is in Abu Dhabi twaalf plaatsen hoger geëindigd dan hij van start ging. De Braziliaan stuurde zijn Williams van de 24e naar de twaalfde plek en kon zelfs nog bijna meedoen om de punten.

“Het was een goede race”, laat Barrichello na afloop optekenen. “Ik begon als laatste, maar vocht mezelf een heel eind naar voren en kon zelfs nog bijna meedoen om de punten”, stelt hij tevreden vast. “Ik denk dat we tevreden mogen zijn met waar we zijn geëindigd.”

Teamgenoot Pastor Maldonado heeft gemengde gevoelens overgehouden aan zijn race. “In het begin waren we wat langzaam, maar later in de race reden we op de zachte banden en ging het een stuk beter. Ik ben sowieso wel tevreden met hoe de auto vandaag functioneerde, want hij was een stuk sneller dan in voorgaande races.”

Maldonado kwam desondanks niet verder dan plaats veertien en dat heeft een reden: “Ik kreeg een doorrijstraf en dat heeft ons veel tijd en mogelijk zelfs een beter resultaat dan dit gekost”, zegt de coureur die straf kreeg voor het negeren van de blauwe vlaggen en na de race nog eens dertig seconden aan zijn broek kreeg omdat hij zich in de slotfase nogmaals schuldig had gemaakt aan hetzelfde vergrijp.