Zowel Pedro de la Rosa als Narain Karthikeyan kijkt met een tevreden gevoel terug op de Italiaanse Grand Prix. Beide coureurs reden naar eigen zeggen een goed tweede deel van de race.

Pedro de la Rosa eindigde zijn honderdste Grand Prix op de achttiende plaats. Op zich niks bijzonders, maar de veteraan was ondanks een moeilijk begin toch tevreden. “Het begin van de race was niet eenvoudig, omdat de medium banden niet goed werkten.”

Dat veranderde toen de Spanjaard tijdens zijn pitstop naar de harde compound wisselde. “De pitstop verliep erg goed en nadien ging het eigenlijk heel goed. Hoewel ik graag nog iets beter had gepresteerd, ben ik tevreden. Wellicht dat we in Singapore een stap kunnen zetten met onze upgrades”, besluit de la Rosa.

Narain Karthikeyan kende eveneens een moeilijk begin. Hij zag zich gehinderd door schade die hij bij de start opliep. “Ik was goed weg en kon meteen beide Marussia’s inhalen. In de eerste bocht raakte ik echter een andere auto, wat de balans van mijn auto niet ten goede kwam.”

Ook Karthikeyan had dus zijn pitstop nodig om weer op snelheid te komen. “Het team gaf me een nieuwe neus, maar dat kost altijd wat extra tijd. En dan kom je terug op de baan en worden de eerste blauwe vlaggen gezwaaid. Vanaf dat moment is het een kwestie van de auto thuisbrengen. De auto was snel en bovendien betrouwbaar. We moeten hard blijven werken en wellicht zitten er dan nog enkele mooie resultaten aan te komen”, aldus de Indiër.