Timo Glock had het erg naar zijn zin tijdens de natte openingsminuten van de kwalificatie en meent het daarna ook in drogere omstandigheden prima te hebben gedaan.

“Aangezien wij geen KERS hebben en de jongens voor ons allemaal wel, verliezen wij namelijk veel tijd op het rechte stuk bergop bij start/finish”, zo legt Glock uit waarom Marussia tevreden mag zijn met de 21e en 22e plaats, vlak achter de rivalen van Caterham.

“Ik weet bovendien zeker dat ik nog sneller had kunnen gaan dan ik uiteindelijk deed, maar helaas kwam ik aan het eind tijd te kort om nog een laatste vliegende ronde te mogen doen”, vervolgt een zelfverzekerde Glock, die vertrouwen heeft geput uit de eerste paar minuten op een natte baan: “Dat was leuk, want ik maakte daar namelijk het meeste van en was sneller dan de jongens om mij heen.”

Aan het eind van de rit was Glock dus niet meer sneller dan de Caterham-coureurs, maar hij bleef teamgenoot Charles Pic nog wel voor, met een marge van bijna zes tienden.

Voor Pic, wiens debuutjaar er nu bijna opzit, stond de sessie echter in het teken van het opdoen van nieuwe ervaringen. “Dit is namelijk een nieuw circuit voor me en de wisselende omstandigheden zorgden ervoor dat het in sommige bochten nat was en in andere bochten droog. Onder die omstandigheden rijden, was echter een nuttige ervaring voor me, waar ik in de toekomst veel aan zal hebben”, verklaart de coureur wiens toekomst met ingang van volgend jaar bij Marussia-rivaal Caterham ligt.