Lotus-coureurs Heikki Kovalainen, Jarno Trulli en testcoureur Karun Chandhok zijn gelukkig met hun vrijdag, al weten ze door de regen niet wat de rest van het weekend kan brengen.

Chandhok mocht in de ochtendtraining het zitje van Kovalainen overnemen. De coureur uit India reed zeventien ronden en zette de twintigste tijd neer. “Het was een goede sessie voor me”, zegt hij daarom na afloop.

“De weersomstandigheden waren uiteraard niet ideaal, maar ik heb toch veel nuttige kilometers kunnen maken en de auto en de intermediates van Pirelli beter leren kennen. Ik heb erg genoten van deze training en ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen.”

Trulli laat op zijn beurt weten eveneens content te zijn. “De ochtendtraining verliep prima. In de middag gooide de regen helaas roet in het eten en hebben we wellicht te weinig op de intermediates gereden, maar we hebben ons testprogramma toch grotendeels kunnen afwerken en veel data verzameld.”

Voor Kovalainen was het dus slechts een halve werkdag. De Fin zette desondanks een knappe dertiende tijd neer in de middagtraining. In zijn terugblik op de dag rept hij daar echter niet over: “De weersomstandigheden waren tricky en ik weet niet hoeveel we van vandaag hebben geleerd.”

“Als het dit soort weer is, kun je moeilijk bepalen waar je staat, maar dat geldt natuurlijk voor iedereen”, weet Kovalainen. “Hopelijk vinden we morgen daarom tijd om de baan op te gaan en in te schatten wat er daarna mogelijk is in de kwalificatie.”