Een gevoel van tevredenheid overheerst bij het team van Renault, want ondanks een aantal probleempjes hebben Nick Heidfeld en Vitaly Petrov toch het meeste van hun vrijdag kunnen maken.

Heidfeld kende een stabiele eerste dag in Canada, waar hij in beide sessies een negende tijd realiseerde. “Het was een drukke vrijdag, maar gelukkig zonder drama’s voor ons team”, omschrijft de Duitser het.

“We hebben beide bandencompounds kunnen testen en zijn niet voor verrassingen komen te staan, terwijl de nieuwe achtervleugel ook goed werkt met het Drag Reduction System en het enige slechte nieuws is dat ik door de rode vlaggen geen lange runs heb kunnen doen”, somt hij verder op.

Heidfeld pleit er ondanks zijn vlekkeloze vrijdag voor dat hij en Renault de rest van het weekend flexibel moeten zijn. “Want het wordt de komende dagen koeler en er is zelfs regen voorspeld”, waarschuwt hij.

Teamgenoot Petrov vond iets meer (kleine) problemen op zijn pad, maar sloot de dag desondanks met een prima gevoel af.

“In de eerste training kon ik maar weinig ronden rijden omdat er iets mis was met de radio en daarna met het gaspedaal. In de middag werd ik vervolgens gehinderd door de rode vlaggen zodat ik wederom krap in mijn tijd zat.”

Dat Petrov desondanks positief terugkijkt op de vrijdag, komt omdat hij in de middagtraining toch nog wat snelle ronden kon rijden alsook lange runs afleggen. Hij is er bovendien ook nog in geslaagd zijn auto zo naar wens af te stellen. “Al met al was het uiteindelijk dus toch nog een goede dag”, besluit de Rus aldus.