Zowel Pascal Wehrlein als Rio Haryanto blikt met een goed gevoel terug op de vrijdag in Bakoe. Het ging niet alleen gewoon goed, ze zijn ook allebei te spreken over de nieuwe baan.

Van Pascal Wehrlein moet gezegd worden dat hij overigens alleen echt blij was met VT1: “Ik reed mijn ronde, goed voor de twintigste tijd, namelijk op de hardste compound.”

In de tweede vrije training moest de jonge Duitser een plekje toegeven op zijn eerdere klassering. “We hebben tussen de twee sessies in enkele wijzigingen doorgevoerd, maar dat heeft een averechts effect gehad”, zo legt hij uit. “Daar moet we nu even goed naar kijken, zodat we er weer staan in VT3.”

Haryanto
Rio Haryanto doet met de achttiende tijd in de tweede vrije training van zich spreken en spreekt zelf dan ook van een positieve dag: “Het lijkt er op dat we in VT2 een stuk sterker waren dan in VT1. Het gaat dus de goede kant op.”

“We hebben enkele lange runs gedaan om de bandenslijtage te doorgronden. De zachte banden voelden daarbij beduidend beter aan dan de supersofts. Ik denk dat we er al met al goed voor staan.”